Κυβερνοασφάλεια

 Η κυβερνοσφάλεια είναι κάτι που αφορά τους πάντες από απλούς ιδιώτες έως και επιχειρήσεις με πολλαπλούς χρήστες.

 

 Η έρευνα κυβερνοσφάλειας διαπίστωσε ότι το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπέστη τουλάχιστον μία κυβερνοεπίθεση τον τελευταίο χρόνο και το 18% από αυτές βίωσε έξι ή περισσότερες. Αυτοί οι αριθμοί, οι οποίοι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας μπορεί στην πραγματικότητα μπορεί να είναι υψηλότεροι – μαρτυρούν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να θέσουν το ζήτημα της κυβερνοσφάλειας σε δεύτερη μοίρα.

 Σκεφτείτε τι κόστος έχετε, αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε από 3 μέχρι 7 ημέρες. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να επενδύσετε άμεσα σε εξοπλισμό και υπηρεσίες για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας σας.

 Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούν ότι εφαρμόζουν ένα minimum μέτρων ασφαλείας, ωστόσο η έρευνα έδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς 13% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν εφαρμόζουν κανένα από τα απολύτως τα απαραίτητα μέτρα. Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ.

 Το είδος, την κλίμακα αλλά και την κλιμακούμενη ένταση των νέων ψηφιακών απειλών καταγράφει το Digital Defense Report 2022 της Microsoft.

 Σύμφωνα με την έρευνα, το ηλεκτρονικό έγκλημα συνεχίζει να εξελίσσεται όσο η χρήση και η πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία και υποδομές γίνεται πιο εύκολη και πιο διαδεδομένη. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των εκτιμώμενων επιθέσεων σε κωδικούς πρόσβασης ανά δευτερόλεπτο αυξήθηκε κατά 74%, ενώ υπερδιπλασιάστηκε η καταβολή λύτρων ως αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών επιθέσεων ransomware(κακόβουλο λογισμικό).

 Παίρνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε. Εμείς στην FutureBiz μπορούμε να σας προσφέρουμε λύσεις, όπως προγράμματα προστασίας από ιούς και τείχος προστασίας για προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες καθώς και πολλαπλά backup τον πολύτιμων αρχείων. Επικοινωνήστε μαζι μας, για το τι θα ήταν το ιδανικό για εσάς.